Revolut er et FinTech virksomhed fra Storbritannien. Du kan let oprette bankkonti i forskellige valutaer, du veksler penge mellem til bankernes kurs, du kan gratis lave udenlandske bankoverførsler, et gratis virtuelt betalingskort og endelig kan du få et gratis fysisk betalingskort (du skal betale portoen med mindre du bruger mit link) og et virtuelt, som kan bruges til onlinehandel. Det hele styres fra en ret overskuelig app.
Den største fordel med Revolut er, at man slipper for gebyrerne i forbindelse med overførsler, hævninger og valutaveksling.
Hvordan overfører jeg penge til Revolut?
Du kan overføre penge til Revolut på to måder.
- Top-up med betalingskort. I appen kan du let sætte penge på din konto med dit eget betalingskort fra din egen bank. Det er typisk gratis, men tjek for en sikkerheds skyld med din bank. Revolut tager ikke penge for dette.
- Almindelig bankoverførsel. Typisk vil en bankoverførsel koste et gebyr fra din egen bank, så hvis det overhovedet er muligt for dig, så er det nok bedst enten at overføre et ret stort beløb på en gang - eller at bruge Top-up, som typisk er gratis. Revolut tager ikke penge for dette. SparNord tager 30-50 DKK at lave bankoverførsel til Revolut.
Overblik over Revolut
Der er forskellige produkter hos Revolut, men i denne anmeldelse vil jeg kun snakke om deres gratis Revolut Basis, som jeg har brugt over længere tid.
- Gratis bankkonti med forskellige valutaer
- Gratis Euro IBAN nummer (som du skal bruge, når du skal modtage penge fra andre banker)
- Du kan bruge penge i 150+ valutaer uden gebyrer
- Du kan veksle gratis mellem 24 valutaer (op til 6000 EUR per måned)
- Gratis hævning op til 1500 kroner pr. Måned (derefter 2%)
Gratis valutaveksling (FX)
I Revolut veksler du til interbank rate (CIBOR). Det er altså den vekselkurs, du finder, når du søger på Google og den rente bankerne bruger indbyrdes. I de fleste banker vil de veksle med en lille fortjeneste til banken.
HUSK: Du skal bare huske at gøre det i banking hours (hverdage mellem 8-16) for at få vekslet gratis.
Update: Husk at den gratis version af Revolut har en grænse på 40.000 DKK for valutaveksling. Du får ingen advarsel, før du rammer - og hvis du går over grænsen, så kommer der gebyr på transaktionen. Derefter får du rigeligt med forslag om at opgradere, men gebyret står fast.
Gratis hævning
1500 kroner om måneden kan du hæve gratis med Revolut. Det er kun Bank Norwegians kreditkort, der kommer tæt på, men hvor du så skal betale et vekselgebyr på 1,75%. Så Revolut er virkelig en overvejelse værd, hvis du skal ud at rejse. I forhold til et almindeligt VISA/Dankort, så vil du på de første 1500 kroner spare op til 60 kroner pr. Hævning. Selv hvis du hæver over 1500 kroner, så skal du på begge korttyper betale 2% i hævegebyr, men VISA/Dankort tillægger også 30 kroner i gebyr, som du jo sparer hos Revolut.
Bankoverførsler i andre valutaer
Hvis man vil ind i crowdlending eller andre investeringer, hvor man skal overføre til udenlandske banker er der altså en del at spare, fordi du slipper for vekselgebyrer og udenlandske overførselsgebyrerer hos Revolut. Det er let at sætte op i appen, hvor du bare tilføjer bankerne som beneficiary.
Kort og konti
Du kan få to kort til din Revolut-konto gratis.
- Virtuelt kort. Du får et virtuelt kort gratis. Det kan med fordel bruges til betalinger på nettet, da du ikke kan miste det på samme måde som et fysisk kort. Så det kan fx betale dine abonnementer. Husk at det kun er dit første kort, der er gratis.
- Fysisk kort. Typisk koster det forsendelsen (6 EUR) at få tilsendt kortet, men hvis du bruger mit referral link Revolut, så får du betalingskortet gratis. Der går omkring 14 dage, inden kortet kommer med posten. Du vælger selv pinkode, og det er let at sætte grænser på kortet eller midlertidigt lukke det. Du kan også slå kontaktløse betalinger til og fra eller sikre at det ikke kan bruges i en ATM.
Sikkerhed hos Revolut
Der er masser af fine sikkerhedsforanstaltninger i appen. Du kan freeze kortet, sætter græsner på og du kan endda have sikkerhed ved at sætte Location Security til. Hvis du giver Revolut adgang til din location, så kan appen sørge for at kortet ikke kan bruges med mindre telefonen er inden for rækkevidde. Du kan også slå magnetstriben fra, slå kontaktløs betaling fra og sørge for at det ikke kan bruges i hæveautomater (ATM).
Kontoen er debet, så den kan ikke gå i minus, hvilket jo også er en sikkerhedsmæssig fordel.
Revolut, crowdlending og investering
Jeg bruger Revolut til at overføre penge til de udenlandske crowdlending-platforme. Det gør du på følgende måde:
- Overfør DKK til din Revolut-konto. Tjek op på, hvordan du kan overføre pengene til Revolut. Måske kan din bank lave en gratis overførsel, når det er i kroner (min bank tager penge for det), eller bruge Top-up-funktionen.
- Veksl til Euro. I appen veksler du pengene til Euro (husk at gøre det på hverdage mellem 8-16 - banking hours).
- Overfør pengene til crowdlending platformen.
- Udbetal til Revolut. Her finder du IBAN-nummeret i Revolut appen.
Så har du sparet alle gebyrerne. Husk dog, at du Revolut Basis kun kan veksle 6000 EUR om måneden. Hvis du vil veksle mere, så skal du altså opgradere til enten Premium eller Metal, men så skal du betale månedsgebyr. Så jeg holder mig personligt under den grænse.
Mine erfaringer med Revolut
Juni 2019
- Revolut har haft problemer med at topups blev duplikerede, så det så ud til på mit Spar Nord Mastercard var trukket flere penge end der var gået ind på Revolutkontoen. Jeg skrev til support, og de fiksede relativt hurtigt problemet, som vist var et systemproblem.
- Der blev den 6. juni lavet en transaktion til Etoro (som jeg er ret sikker på, at jeg ikke har lavet). Transaktionen blev returneret næste dag. Men desværre var der forskel i vekselkursen, så jeg tabtle lidt penge.
Etoro payment doesn’t have anything to do with top up issues, I’m afraid. Looks like they charged you twice 500 USD and later sent 500 USD refund for an extra charge. Second 500 USD payment was deducted as an offline transaction. The offline transaction is processed very similar to how credit card transactions work. If POS card terminal allows offline transactions, then authorisation can be made without the real time connection to the card issuer. Card terminal is not sending the authorisation request to us, as it happens with standard online transactions. In those cases, we are not able to block the funds as a cover for future transactions. Amount requested by the merchant has not deducted right away at the point of sale, but the merchant can send it to our system with a delay to claim the funds. In this way, payment can be completed without actually checking if the user has sufficient balance on the card. Later they must have realized that they charged you when you made an original transaction and when they sent an offline charge. That’s why they sent you a refund of extra charge.
— Oksana, customerservice 7. juni 2019
Hvem kan have gavn af Revolut?
Hvis du sommetider er i udlandet, så har du allerede sparet ved at få et Revolut-kort, da danske banker ofte tager 30-50 kroner i hævegebyr plus omkring 2% af det hævede beløb plus lidt fortjeneste på valutavekslingen.
Desuden fungerer det virkelig godt til at lave de udenlandske overførsler til crowdlending platformene.
Få gratis betalingskort og konto hos Revolut
Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.
Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.
Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.
Skriv en kommentar